Studie toont aan dat Chinese traders niet stil zitten ondanks verbod

Studie toont aan dat Chinese traders niet stil zitten ondanks verbod

Ondanks de strenge maatregelen van de Chinese overheid tegen cryptocurrency-handel en -mining, onthult een recente studie van Bitget dat China nog steeds leidt in crypto-betrokkenheid tussen 20 onderzochte landen. 


De studie van Bitget, uitgevoerd van mei tot augustus 2023, ondervroeg meer dan 1.500 deelnemers uit verschillende landen, waaronder Europa, China, Japan, Zuid-Korea en Turkije. Uit het onderzoek bleek dat 18% van de Chinese investeerders tussen de $50.000 en $100.000 in crypto-assets toewees, en nog eens 19% investeerde tussen de $100.000 en $500.000. Deze cijfers geven aan dat een deel van de Chinese bevolking bereid is de in september 2021 opgelegde regels te negeren.

Impact van het crypto-verbod

Ondanks de hoge mate van crypto-betrokkenheid in China, is het essentieel om te wijzen op de impact van het verbod van Beijing. Een apart rapport van Chainalysis benadrukte een aanzienlijke afname van crypto-activiteit in Oost-Azië, inclusief China. Het volume van crypto-transacties in China daalde van bijna $225 miljard naar $86,4 miljard tussen juli 2022 en juni 2023.

In tegenstelling tot de situatie in China, vertoonden gebruikers in Europa, Turkije en Zuid-Korea relatief lagere niveaus van betrokkenheid. De studie van Bitget toonde aan dat meer dan 50% van de gebruikers uit deze regio's bedragen investeerde tussen de $1.000 en $10.000.

Crypto om studie te bekostingen

De studie ging ook in op geslachtsspecifieke investeringstrends. In Zuid-Korea en Japan investeerde een hoger percentage vrouwelijke gebruikers in crypto om hun financiële situatie te verbeteren, vergeleken met mannen. Daarnaast gebruikt ongeveer 27% van de vrouwelijke investeerders in Turkije en de VS crypto om de opleiding van hun kinderen te financieren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws