Crypto exchange Kraken neemt Nederlandse Bitcoin Meester over

Crypto exchange Kraken neemt Nederlandse Bitcoin Meester over

In een belangrijke stap om zijn voetafdruk op de Europese cryptomarkt te vergroten, heeft het in San Francisco gevestigde Kraken Bitcoinmeester overgenomen, een geregistreerde crypto-makelaar in Nederland. Hoewel de financiële details onbekend blijven, zal de overname beide partijen ten goede komen: het vergroot Krakens aanwezigheid in Nederland en breidt zijn uitgebreide productaanbod uit naar de klanten van Bitcoinmeester.


Details van de overname

De overname van Bitcoinmeester (Coin Meester B.V.) door Kraken komt op een cruciaal moment waarop de cryptomarkt wereldwijd snel groeit. Opgericht in 2017 en geleid door CEO Mitchell Zandwijken, biedt Bitcoinmeester diensten aan zoals het kopen, verkopen en staken van crypto, met toegang tot meer dan 170 cryptocurrencies en lokale financieringsmethoden.
 

Wat dit betekent voor de klanten van Bitcoinmeester

De klanten van Bitcoinmeester zullen aanzienlijk profiteren van deze overname. Ze krijgen nu toegang tot het uitgebreide productaanbod van Kraken, liquiditeit en beveiligingsnormen. Daarnaast biedt Kraken 24/7/365 live klantenondersteuning, een functie die nu wordt uitgebreid naar de klanten van Bitcoinmeester.
 

Krakens strategische visie

Onder leiding van CEO David Ripley streeft Kraken naar het versnellen van de wereldwijde acceptatie van crypto. Het bedrijf heeft zijn kernbeursaanbod voortdurend verbeterd en zijn productaanbod uitgebreid, waaronder een onlangs gelanceerde NFT-marktplaats, een nieuwe Kraken Pro-handelsinterface en een nieuwe consumentenwebervaring.
 

Regelgevende naleving en Europese uitbreiding

Krakens besluit om Bitcoinmeester te verwerven, sluit aan bij de oprichting van het regelgevingskader voor markten in crypto-assets (MiCA) door de Europese Commissie. Dit stelt marktspelers in staat om te investeren in de regio en consumenten toegang te bieden tot meer concurrerende producten en diensten. Kraken is actief bezig met het verkrijgen van VASP-registraties in andere Europese markten, waaronder Ierland, Italië en Spanje, wat aantoont dat het bedrijf zich inzet voor het laten groeien van zijn bedrijf in overeenstemming met de Europese regelgeving.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws