Hoe Binance’s CZ een kogel van 40 miljoen ontweek met FTX

Hoe Binance’s CZ een kogel van 40 miljoen ontweek met FTX

In een onthulling die de perceptie van het cryptolandschap zou kunnen vormen, heeft een nieuw boek getiteld "Going Infinite" van Michael Lewis een fascinerende, risicovolle beslissing uit 2019 aan het licht gebracht. Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao wees een aanbod van $40 miljoen af van de voormalige FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) om een crypto-futuresbeurs te ontwikkelen. 


In maart 2019 benaderde SBF CZ met een aanbod om een crypto-futuresbeurs te creëren voor $40 miljoen. Op dat moment was Binance voornamelijk een spot-crypto-beurs, en het vooruitzicht om zich op futures te storten was een afwijking van zijn bestaande model. CZ koos ervoor om het aanbod af te wijzen en besloot in plaats daarvan om zelf een futuresbeurs te ontwikkelen.

SBF lanceerde vervolgens FTX in mei 2019, een beurs die berucht werd maar uiteindelijk in november 2022 failliet ging. Het staat nu centraal in een strafproces tegen Bankman-Fried, dat onlangs in New York is begonnen.

CZ's beslissing om SBF's aanbod van $40 miljoen af te wijzen, kan verstrekkende gevolgen hebben gehad voor zowel Binance als FTX. Terwijl Binance een dominante speler blijft in de crypto-ruimte, eindigde de reis van FTX in een faillissement en een strafproces. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws