Celebs geconfronteerd met crypto endorsements na prijscrashes

Celebs geconfronteerd met crypto endorsements na prijscrashes

Nu cryptocurrencies voor minder dan 50% van hun hoogtepunt verhandeld worden, staan beroemdheden onder zware kritiek voor hun publieke steun aan speculatieve investeringen.
 

Wie dit jaar naar de Super Bowl keek is goed op de hoogte van de crypto-rage die de afgelopen maanden een groot deel van de wereld overspoelde. Beroemdheden die deze 21e-eeuwse goudkoorts zagen, sprongen snel aan boord, en boden hun beroemde gezichten aan als endorsements voor alle vormen van Web3 producten, waaronder Bitcoin en gepersonaliseerde NFT's. Misschien wel het beroemdst is Matt Damon's "Fortune Favors the Brave" advertentie voor Crypto.com, die door ontelbare miljoenen over de hele wereld bekeken werd.

Maar nu de meeste grote cryptocurrencies te maken hebben gehad met aanzienlijke prijscrashes en crypto-gerelateerde bedrijven bij duizenden werknemers ontslaan, worden diezelfde beroemdheden nu geconfronteerd met kritiek omdat ze ongenuanceerde beleggers ertoe verleiden geld te dumpen in zeer volatiele markten. Sommige beleggers nemen zelfs juridische stappen, waarbij de voormalige NBA ster Paul Pierce aan de beurt is voor een rechtszaak wegens vermeende betrokkenheid bij een pump-and-dump regeling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws