Crypto exchange Kraken lanceert aandelenhandel in 2024

Crypto exchange Kraken lanceert aandelenhandel in 2024

De crypto exchange Kraken is van plan in 2024 zijn dienstenaanbod uit te breiden met de handel in traditionele aandelen en ETF's uit de VS, zo meldde Bloomberg deze week.

 Het doel van Kraken is om gebruikers de mogelijkheid te bieden om zowel cryptocurrency's als Amerikaanse aandelen en ETF's te kopen en verhandelen binnen één overzichtelijk portfolio. "Hoewel we geen commentaar kunnen geven op geruchten of speculaties, zijn we op zoek naar manieren om ons aanbod te verbreden en te verbeteren, zodat klanten veilige en naadloze toegang blijven houden tot Kraken's volledige productassortiment." aldus een woordvoerder van Kraken.

Na het verkrijgen van de benodigde regelgevende vergunningen in het VK, is Kraken momenteel bezig met het aanvragen van een broker-dealer licentie in de VS. Hiermee zou Kraken het eerste digitale valutaplatform worden dat meer biedt dan alleen cryptocurrency-handelsopties.

Deze strategische zet van Kraken plaatst hen lijnrecht tegenover commissievrije platformen zoals Robinhood en Public.com. Goed om te weten is dat FTX.US eerder ook aandelenhandel aanbood voordat het moederbedrijf problemen ondervond en failliet ging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws