Voorzitter SEC: "Bitcoin is geen effect"

Voorzitter SEC: "Bitcoin is geen effect"

Gary Gensler, de baas van de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission), heeft recentelijk duidelijk gemaakt hoe hij over Bitcoin denkt. Tijdens een congresbijeenkomst zei Gensler dat Bitcoin niet als een effect wordt gezien volgens de Amerikaanse wet. Toch vragen velen zich af wat Bitcoin dan wel is, omdat Gensler het niet direct als een grondstof heeft benoemd.

SEC blijft kritisch op crypto, ondanks tegenstand
De laatste tijd neemt de SEC stevige stappen tegen de crypto-industrie. Hoewel er duidelijkheid is over Bitcoin, blijven er veel vragen over andere digitale munten. Gensler gelooft dat veel van deze munten als effecten moeten worden gezien. Dit betekent dat ze onder de Amerikaanse effectenwetten vallen. Ondanks enkele tegenslagen in de rechtbank, zoals de recente uitspraak over Ripple's XRP, blijft de toekomst van veel crypto's onzeker.

Gensler heeft kritiek gekregen voor zijn strenge aanpak, maar hij blijft bij zijn standpunt. Hij zegt dat de crypto-wereld niet anders moet worden behandeld dan de traditionele financiële markten. Ook merkte hij op dat veel bedrijven in de crypto-sector de regels niet volgen.

Vertrouwensproblemen zetten relatie onder druk
Een ander heet hangijzer was Gensler's contact met FTX, de failliete crypto-beurs, en de oprichter ervan, Sam Bankman-Fried. Het gebrek aan openheid hierover laat zien dat er grote zorgen zijn over vertrouwen en transparantie.

De toekomst van de crypto-industrie in de VS is nog steeds onduidelijk. Terwijl belangrijke personen zoals Gensler hun standpunten duidelijk maken, wacht iedereen op meer specifieke regels die de richting van de industrie zullen bepalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws