Chase bank blokkeert crypto gerelateerde betalingen wegens Fraudezorgen

Chase bank blokkeert crypto gerelateerde betalingen wegens Fraudezorgen

De grote bank Chase gaat betalingen die gelinkt zijn aan crypto-valuta via debetkaart of uitgaande bankoverschrijving voor U.K. klanten blokkeren vanaf 16 oktober. Dit blijkt uit een recente e-mail naar klanten.

De e-mail vermeldt: "Als we denken dat je een betaling doet gerelateerd aan crypto-assets, zullen we deze afwijzen." Hierin voegen ze toe dat klanten van harte welkom zijn een andere bank of provider te zoeken voor hun crypto-investeringen.

Maar het vinden van een bank in het land die crypto-vriendelijk is, is wellicht geen eenvoudige opgave. U.K. banken hebben in het verleden vaker klanttoegang tot crypto beperkt of geblokkeerd. De lokale financiële waakhond, de Financial Conduct Authority (FCA), meldde onlangs nog dat het gesprekken tussen banken en crypto-bedrijven heeft bemiddeld vanwege de terughoudendheid van banken om diensten aan deze industrie aan te bieden.

Chase gaf in de e-mail aan, dat oplichters steeds vaker crypto-valuta gebruiken om grote bedragen van mensen te stelen. Deze reden is ook eerder aangehaald door andere U.K. banken die vergelijkbare beperkingen hebben ingesteld.

"Een woordvoerder van Chase U.K. meldde per e-mail: "We zijn vastbesloten om het geld van onze klanten veilig en beveiligd te houden. We hebben een toename gezien in het aantal crypto-oplichtingspraktijken gericht op U.K. consumenten. Daarom hebben we besloten de aankoop van crypto-assets via een Chase debetkaart of door geld over te maken naar een crypto-site vanaf een Chase-account te voorkomen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws