Nvidia ziet daling in sales met opkomende Ethereum merge

Nvidia ziet daling in sales met opkomende Ethereum merge

Nu ethereum afstapt van GPU mining en overgaat op proof-of-stake, willen miners hun GPU's op de markt verkopen, waardoor de vraag naar Nvidia GPU's verdampt.

 

Nvidia heeft zojuist zijn winstcijfers voor het tweede kwartaal bekendgemaakt, en die zien er inderdaad bijzonder slecht uit. De kwartaalinkomsten zouden $6,7 miljard bedragen in plaats van de richtprijs van $8,1 miljard. 

Volgens een artikel op Seeking Alpha zal Nvidia nu waarschijnlijk aanzienlijk lagere inkomsten rapporteren dan verwacht voor zowel Q3 als Q4 dit jaar. Cryptocurrency-gerelateerde verkopen hebben Nvidia's winst in de loop van de tijd gestuwd, en het feit dat ethereum, tot nu toe de meest waardevolle crypto voor GPU-aangedreven mining, overgaat op proof-of-stake, is een stoot in de maag voor het bedrijf.

De ETH 2.0 samenvoeging zou al in september van dit jaar moeten plaatsvinden, als de proof-of-stake code zijn laatste tests op het mainnet krijgt. Als alles goed gaat, zal het mainnet fuseren met de Beacon Chain en is de overgang naar proof-of-stake compleet.

De bloeitijd voor ethereum mining GPU' mining zal voorbij zijn, Nvidia en al zijn partners zullen moeten proberen voorraden te verkopen op hetzelfde moment als miners dat doen nu hun niet meer benodigde machines ready for to sell zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws