China's onverwachte switch over bitcoin

China's onverwachte switch over bitcoin

De rechtbank van Shanghai heeft een stap gezet die velen niet zagen aankomen: Bitcoin wordt erkend als een waardevolle digitale asset. In deze komkommertijd wat betreft crypto, is dit toch wel een opvallend positief signaal vanuit een onverwachte hoek.

Op 25 september bracht de rechtbank een rapport uit over de ontwikkelingen binnen internettechnologieën. Bitcoin is geclassificeerd als een niet-repliceerbaar digitaal asset met intrinsieke schaarste en waarde.

Wat maakt Bitcoin speciaal?

De studie belicht de unieke eigenschappen van Bitcoin. Behalve de inherente schaarste wordt ook de bruikbaarheid benadrukt: eenvoudige circulatie, opslag en betalingsmethoden. Zelfs zonder een centraal bestuursorgaan blijft Bitcoin wereldwijd relevant.

Wat dit vooral intressant is, is de tegenstrijdige houding van China tegenover cryptocurrencies. Hoewel het land in 2021 alle cryptocurrency-activiteiten in de ban deed, lijken bepaalde instanties een zachtere houding aan te nemen. Dit oordeel, afkomstig van een van Shanghai's meest prestigieuze tribunalen, is daar een voorbeeld van.

De juridische erkenning

Begin september bracht een andere Chinese rechtbank al naar voren dat digitale assets niet slechts virtueel zijn, maar wettelijke bescherming genieten. Deze trend van erkenning kan de deur openen voor verdere gesprekken en wellicht een heroverweging van het nationale beleid.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws