Dit is hoeveel MicroStrategy heeft ingeleverd op zijn Bitcoin-investeringen

Dit is hoeveel MicroStrategy heeft ingeleverd op zijn Bitcoin-investeringen

Drie jaar geleden presenteerde Michael Saylor, mede-oprichter van MicroStrategy, zijn 'Bitcoin Initiatief'. Met dit initiatief wilde het bedrijf consequent Bitcoin (BTC) aankopen en vasthouden, maar heeft deze strategie al zijn vruchten afgeworpen?


MicroStrategy heeft sindsdien BTC blijven kopen, ongeacht de marktomstandigheden, en is zo de grootste bedrijfsmatige houder van Bitcoin geworden die publiekelijk is genoteerd. Volgens een regelgevend document dat op 25 september is gepubliceerd, heeft MicroStrategy vorige maand nog eens 5.445 BTC gekocht voor ongeveer $150 miljoen. Het gemiddelde aankoopbedrag lag rond de $27,053 per BTC.

Na deze aankoop bezit MicroStrategy nu in totaal ongeveer 158,245 Bitcoins. Ze hebben in totaal ongeveer $4.68 miljard uitgegeven met een gemiddelde prijs van $29,582 per Bitcoin. Ondanks de consistente aankopen van Bitcoin, heeft MicroStrategy op dit moment geen winst gemaakt op zijn investering.

Opvallend is dat het bedrijf momenteel een ongerealiseerd verlies heeft van meer dan $500 miljoen, aangezien BTC nu wordt verhandeld rond de $26,200. Dit ligt duidelijk onder de gemiddelde aankoopprijs van MicroStrategy per Bitcoin.

Bitcoin Prijsontwikkeling

Op 26 september werd Bitcoin verhandeld voor $26,268, een stijging van 0,6% in de afgelopen 24 uur. In de afgelopen week daalde de waarde van de cryptocurrency echter met ongeveer 2,7%. Ondanks de recente daling is BTC dit jaar bijna 60% in waarde gestegen en doet het beter dan de meeste top 10 cryptocurrencies gemeten naar marktkapitalisatie.

Bitcoin en andere digitale activa hebben moeite om een flinke prijsstijging te realiseren. Investeerders zijn voorzichtig door het uitblijven van positief nieuws. De onzekerheid over toekomstige beslissingen van de Federal Reserve en het oordeel van de SEC over verschillende Bitcoin ETF-aanvragen maakt beleggers terughoudend.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws