Toezichtsorgaan van het Verenigd Koninkrijk geeft strikte waarschuwing

Toezichtsorgaan van het Verenigd Koninkrijk geeft strikte waarschuwing

De Britse financiële waakhond, de Financial Conduct Authority (FCA), heeft zijn bezorgdheid geuit over het gebrek aan reactie van niet-geregistreerde cryptocurrencybedrijven op de aankomende financiële regels. Van de 150 benaderde bedrijven reageerden er slechts 24 op de enquête van de FCA, wat de toezichthouder to grote zorgden baarde.

Vanaf 8 oktober zijn alle crypto-gerelateerde bedrijven, ook die buiten het VK, die zich richten op Britse klanten verplicht zich aan de nieuwe financiële promotierichtlijnen van het VK te houden. Deze regels beslaan zowel online advertenties als inhoud op sociale media. Opmerkelijk is dat zelfs crypto-memes die niet voldoen, kunnen worden gezien als financiële promoties.

Bedrijven die deze richtlijnen negeren, riskeren een inbreuk op sectie 21 van de Financial Services and Markets Act 2000 van het VK. Overtredingen hebben aanzienlijke gevolgen, waaronder een mogelijke gevangenisstraf van maximaal twee jaar, onbeperkte boetes of zelfs beide.

Daarnaast heeft de FCA ook bedrijven gewaarschuwd die indirect niet-geregistreerde crypto-entiteiten ondersteunen, zoals zoekmachines en sociale mediaplatforms. Deze tussenpersonen worden eraan herinnerd dat zij mogelijk in strijd handelen met de Proceeds of Crime Act 2002, waardoor zij medeplichtig kunnen zijn aan geldwitwaspraktijken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws