Binance in gesprek met Europese autoriteit over stablecoin licenties

Binance in gesprek met Europese autoriteit over stablecoin licenties

Binance heeft donderdag een overleg gehad met de Europese Bankautoriteit. Ze bespraken de nieuwe regels voor stablecoins volgens de MiCA-wetgeving in de EU.

De kwestie die centraal stond, was of stablecoin-aanbieders wat langer de tijd krijgen om de vereiste Electric Money Institution (EMI) licentie te verkrijgen. Dit is een must volgens Markets in Crypto Assets (MiCA): zonder deze mogen stablecoins niet verhandeld worden op EU-platforms.

Binance deelde mee: "Tot nu toe heeft geen enkele aanbieder deze licentie." Ze gaven ook aan hoopvol te zijn over een tijdige oplossing voor de gestelde deadline in 2024, omdat eventuele vertragingen de status van Europese crypto-platforms op het wereldtoneel zouden kunnen verstoren.

De crypto exchange onderstreepte hoe cruciaal het is dat deze regulerende gesprekken plaatsvinden. Ze zien veel potentieel in MiCA en willen ervoor zorgen dat de uiteindelijke regels goed uitgebalanceerd zijn en geen onverwachte uitdagingen opleveren.

Binance erkende dat MiCA in principe een positieve stap is voor de gehele cryptosector. Maar zoals bij elke regelgeving zijn er technische punten die aangepakt moeten worden. Ze zijn vastbesloten om actief met de autoriteiten samen te werken om de groei van cryptomarkten te faciliteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws