Tether investeert 420 miljoen in ai sector

Tether investeert 420 miljoen in ai sector

Tether Holdings, bekend van de stablecoin USDT, heeft een flinke aankoop gedaan. Ze kochten bij Nvidia voor 420 miljoen dollar aan GPU's. De aankoop was via een Iers bedrijf, Damoon, voor een Duits bedrijf genaamd Northern Data. Door deze aankoop heeft Tether nu een belang van 20% in Northern Data, volgens een verslag van Forbes.

Deze aankoop kwam tot stand door een tekort aan chips, waardoor Northern Data niet direct de gewilde GPUs kon kopen. Deze GPUs van Nvidia zijn gewild vanwege hun vermogen om data snel te verwerken, wat cruciaal is voor AI. Het is ook een reden waarom Nvidia nu meer dan 1 biljoen waard is. Met deze deal zou Northern Data kunnen uitgroeien tot een van de grootste cloud GPU-aanbieders van Europa. Ze hopen de GPUs te verhuren aan AI-startups.

Ondanks deze positieve stap, hebben zowel Tether als Northern Data in het verleden wat hobbels op de weg gehad. In 2022 kreeg Tether een boete van $21 miljoen voor misleidende uitspraken over hun financiën. Northern Data had ook problemen met hun financiële rapportages.

Toch blijven beide bedrijven groeien. Tether rapporteerde onlangs een winst van meer dan $1 miljard in het laatste kwartaal en kondigde een aandelen-terugkoop aan van $115 miljoen. Northern Data richt zich nu meer op AI dankzij hun samenwerking met Tether.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws