eToro krijgt groen licht om crypto diensten uit te breiden in Europa

eToro krijgt groen licht om crypto diensten uit te breiden in Europa

De populaire crypto-broker eToro heeft groen licht gekregen om zijn crypto diensten in de Europese Unie uit te breiden. Dit volgt na een recente goedkeuring van de Cyprus Securities and Exchange Commission die eToro op 21 september bekendmaakte.

Met deze goedkeuring kan eToro zijn gereguleerde crypto diensten aan alle EU-landen aanbieden via één entiteit: eToro Europe Digital Assets. Deze registratie wordt officieel van kracht zodra de EU’s Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) in december 2024 wordt ingevoerd.

Hedva Ber, tijdelijke CEO van eToro, benadrukte dat deze stap aantoont dat eToro volledig voorbereid is op de nieuwe crypto regelgeving wanneer MiCA volgend jaar van start gaat. Ze merkte ook op dat Europa een cruciale markt voor eToro is, gezien het merendeel van hun gebruikers daar gevestigd zijn.

eToro heeft onlangs in Cyprus goedkeuring gekregen om met crypto te werken. Dit volgt op eerdere goedkeuringen in Spanje en Frankrijk. In Spanje mag eToro nu crypto inwisselen voor gewoon geld en digitale portemonnees beheren. Ook in Frankrijk heeft eToro zo'n vergunning.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws