Institutionele beleggers FOMO door Ethereum merge?

Institutionele beleggers FOMO door Ethereum merge?

Ethereum staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling in de cryptospace, nu de The Merge upgrade nog maar een maand op zich zal laten wachten. Te zien is dat Institutionele beleggers voor de zevende achtereenvolgende week hun pijlen flink op Ethereum hebben gericht. Afgelopen week ging het om een plus van 16,3 miljoen, waarmee het totaal voor de afgelopen zeven weken. op 159 miljoen dollar komt.

 

 

Duidelijkheid schept vertrouwen.

Op 8 augustus verklaarde CoinShares hoofd research James Butterfill dat de goede stemming over Ethereum vooral te danken is aan de "grotere mate van transparantie" rond de Merge. De belangrijkste Ethereum upgrade sinds het ontstaan van de blockchain staat gepland voor 19 september. Dit impliceert natuurlijk niet dat de Merge op 19 september zal plaatsvinden.

De Merge signaleert de verschuiving van Ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. De nieuwe Proof-of-Stake methode moet Ethereum's veiligheid, efficiëntie en milieuvriendelijkheid verbeteren. De laatste Testmerge op het Goerli testnetwerk wordt deze week verwacht, gevolgd door de mainnet upgrade.

 

“Buy the rumor, sell the news”

Glassnode, een blockchain analytische startup, gelooft dat de Merge een "buy the rumor, sell the news" gebeurtenis zal zijn. "Handelaren in derivaten zetten nu hun geld in op en rond 19 september," verklaarde Glassnode. Dit lijkt erop te wijzen dat veel individuen nu speculeren over de Samenvoeging en welk effect die zal hebben op de aandelenprijs. Het is de moeite waard op te merken dat de huidige prijs van Ethereum hoger is dan de waarden op de futures markten.

Volgens Glassnode wijst dit erop dat handelaren een prijsdaling verwachten na de Samenvoeging. Vitalik Buterin, de maker van Ethereum, is het daar niet mee eens en verklaarde in een recent interview dat de Samenvoeging nog moet worden ingeprijsd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws