"Institutionele investeerders bezitten 50 miljard aan bitcoin"

"Institutionele investeerders bezitten 50 miljard aan bitcoin"

Investment manager VanEck heeft onthuld dat institutionele beleggers ongeveer $50 miljard van de momenteel in omloop zijnde Bitcoin in handen hebben. Deze bezittingen zijn verdeeld over exchange-traded funds (ETFs), landen en zowel openbare als particuliere bedrijven. 

Volgens VanEck beginnen hedgefondsen en vermogensbeheerders Bitcoin steeds meer te zien als een waardevolle aanvulling op hun portfolio. Dit vanwege het potentieel van Bitcoin als hedge tegen inflatie. Vergeleken met goud heeft Bitcoin voordelen zoals een onveranderlijke transactiegeschiedenis, wat het minder fraudegevoelig maakt, en de mogelijkheid om het in kleinere eenheden te verdelen maakt het een superieure betaalmethode.

VanEck optimistisch Bitcoin

Uit onderzoek van VanEck blijkt dat Bitcoin rendementen kan verbeteren zonder een significant risico voor portfolio's die voor 40% uit obligaties en voor 60% uit aandelen bestaan. Ze verwachten dat de prijs van de asset zal stijgen rond de halvering in de lente van 2024, een gebeurtenis die het aantal nieuw vrijgegeven Bitcoins vermindert.

Een opvallende ontwikkeling is de nieuwe Bitcoin RGB Layer 2-upgrade. Deze zal de bruikbaarheid van het netwerk verbeteren door investeerders in staat te stellen om obligaties en andere assets te tokeniseren op het bestaande Bitcoin-netwerk. Er wordt verwacht dat de tokenisatie van private assets, zoals vastgoed, sterk zal toenemen in de komende jaren.

Spot Bitcoin Goedkeuring Kan Toekomstige ETFs Bedreigen

Ondanks dat VanEck al een op Bitcoin futures gebaseerde ETF beheert met zo'n $44 miljoen onder beheer, is er door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission nog geen goedkeuring gegeven voor een Amerikaanse spot Bitcoin ETF. Veel analisten geloven dat zo'n spot ETF aantrekkelijker zou zijn voor langetermijnbeleggingen in Bitcoin.

VanEck staat niet alleen in deze race. Ook andere financiële zwaargewichten zoals Fidelity, Invesco, Bitwise en BlackRock hebben aanvragen ingediend om een spot Bitcoin ETF te lanceren. Met de goedkeuring van een dergelijke ETF zou de markt aanzienlijke instroom van investeringen kunnen zien, waardoor deze mogelijk tot een markt van $100 miljard zou kunnen uitgroeien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws