Noord-Koreaanse hackers kiezen Russische exchanges voor cryptowitwasserij

Noord-Koreaanse hackers kiezen Russische exchanges voor cryptowitwasserij

Volgens een recent rapport van Chainalysis gebruiken Noord-Koreaanse hackers Russische cryptocurrency exchanges om gestolen geld wit te wassen. Deze ontdekking wijst op een mogelijke samenwerking tussen cybercriminelen uit Noord-Korea en Rusland.

In een recente transactie werd meer dan $21 miljoen aan cryptocurrency, dat vorig jaar was gestolen tijdens de Horizon bridge hack, overgemaakt naar een Russische exchange. Deze exchange staat bekend om zijn rol in dubieuze financiële stromen. Chainalysis merkt op dat dit een verdere stap betekent in de samenwerking tussen de cybercriminele werelden van deze twee landen.

Sinds 2021 gebruiken Noord-Koreaanse hackers al Russische exchanges voor witwasdoeleinden. Dit vormt een uitdaging voor internationale autoriteiten, vooral vanwege de terughoudendheid van Rusland om samen te werken met internationale wetshandhavingsinstanties.

Ondanks dat de activiteiten van Noord-Koreaanse hackers in 2023 minder intensief zijn dan het voorgaande jaar, benadrukt Chainalysis dat de in 2022 gestolen bedragen buitengewoon hoog waren. In 2022 werd er meer dan $1,7 miljard aan cryptocurrency gestolen, terwijl dit jaar het bedrag rond de $340,4 miljoen ligt. Sinds 2016 hebben groepen uit Noord-Korea naar schatting $3,54 miljard in cryptocurrency gestolen.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws