FTX klaagt Ouders van voormalig CEO Sam Bankman Fried aan

FTX klaagt Ouders van voormalig CEO Sam Bankman Fried aan

De crypto exchange FTX, die vorig jaar failliet is gegaan, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de ouders van haar oprichter, Sam Bankman-Fried. Ze zeggen dat Joseph Bankman en Barbara Fried, de ouders, hebben geholpen met het wegsluizen van veel geld van de klanten.

Joseph Bankman en Barbara Fried, beide professoren aan de Stanford Law School, worden beschuldigd van frauduleuze transacties en onrechtmatige zelfverrijking, volgens documenten die maandag bij de rechter zijn ingediend.

Bankman, die tijdelijk zijn positie bij Stanford opzegde en bij FTX US ging werken, wordt beschuldigd van het gebruiken van zijn invloed bij FTX om zichzelf en zijn naasten te verrijken. Volgens de aanklacht heeft hij voor meer dan $26 miljoen aan onverdiende "cadeaus" en eigendommen ontvangen. Bankman zou ook miljoenen dollars aan donaties aan Stanford University hebben geregeld vanuit FTX en Alameda bedrijfsentiteiten.

Barbara Fried wordt voornamelijk geassocieerd met politieke donaties van de FTX Groep. Na de arrestatie van haar zoon in november 2022 nam ze ontslag. De rechtszaak beweert dat Fried haar zoon en Singh heeft geadviseerd om gegevens over politieke donaties te vervalsen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws