ABN AMRO lanceert Nederland's eerste blockchain gebaseerde groene obligatie

ABN AMRO lanceert Nederland's eerste blockchain gebaseerde groene obligatie

ABN AMRO heeft een primeur in Nederland: de bank heeft een groene obligatie gelanceerd die volledig digitaal is en geregistreerd staat op de publieke blockchain. Via deze obligatie heeft vastgoedbedrijf Vesteda een bedrag van 5 miljoen euro opgehaald bij DekaBank. Dit bedrag wordt aangewend ter (her)financiering van duurzame projecten.

Wat deze obligatie bijzonder maakt, is dat de gehele procedure - van opzet tot plaatsing en documentatie - digitaal is verlopen. Na aanschaf van de obligatie ontving de investeerder tokens, die fungeren als digitaal bewijs van eigenaarschap.

De bank is overigens geen onbekende in de wereld van digitale obligaties. Zo heeft ABN AMRO eerder al ervaring opgedaan door transacties met de Europese Investeringsbank en een mkb-klant, APOC. Met de recente samenwerking met Vesteda zet de bank een verdere stap in de groei van haar digitale aanbod.

Bij het realiseren van deze uitgifte werkte ABN AMRO samen met digitale dienstverleners Tokeny en Fireblocks voor de portemonnee-oplossingen. Op juridisch vlak werden ze bijgestaan door Allen & Overy en Clifford Chance.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws