Bybit overweegt vertrek uit VK vanwege te strengere regelgeving

Bybit overweegt vertrek uit VK vanwege te strengere regelgeving

Bybit, een van de grootste crypto-exchange platforms ter wereld, overweegt zich terug te trekken uit het Verenigd Koninkrijk vanwege nieuwe marketingregels die binnenkort worden ingevoerd.

Ben Zhou, mede-oprichter en CEO van Bybit, lichtte toe dat regelgeving in verschillende landen strenger wordt en dat het bedrijf mogelijk zijn activiteiten in meerdere landen moet staken. "Het ziet ernaar uit dat we het VK binnenkort zullen verlaten. We zijn onlangs al uit Frankrijk vertrokken," zei Zhou.

Vanaf 8 oktober zal de Financial Conduct Authority (FCA) nieuwe regels handhaven. Deze regels, die onder andere een afkoelperiode voor nieuwe investeerders bevatten, zijn bedoeld om de marketing van crypto-producten transparanter en nauwkeuriger te maken.

Hoewel crypto-derivaten sinds 2021 verboden zijn in het VK, hebben sommige exchanges klanten uit het VK kunnen bedienen via zogenaamde "reverse solicitation". Dit zou echter kunnen veranderen met de komst van de nieuwe regels. Zhou benadrukte dat de FCA alle grote spelers, waaronder Bybit, OKX en Binance, heeft benaderd om hun plannen te bespreken met betrekking tot deze nieuwe wetgeving.

George Morris, partner bij Simmons & Simmons, merkte op dat deze regelgeving al jaren geldt voor effectenfirma's, maar nu wordt uitgebreid naar crypto-bedrijven. Volgens Morris zijn de regels complex en heeft zelfs het hebben van een website die toegankelijk is voor VK-klanten gevolgen. Vanaf 8 oktober kan zo'n website worden gezien als een vorm van promotie.

Bybit, opgericht in 2018 als een op derivaten gerichte exchange, heeft zijn diensten in de loop der jaren uitgebreid. Desondanks blijft het bedrijf sterk vertegenwoordigd in de derivatenmarkt. Het heeft momenteel een marktaandeel van ongeveer 23% in openstaande bitcoin futures contracten.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws