Deutsche Bank duikt dieper in crypto met deze nieuwe samenwerking

Deutsche Bank duikt dieper in crypto met deze nieuwe samenwerking

Deutsche Bank, een prominente financiële speler uit Duitsland, verdiept zijn banden met de digitale wereld door een samenwerking met Taurus, een expert in cryptobeveiliging uit Zwitserland. Het doel? Verkenning van digitale activa en tokenisatie.

De bank zette al eerder stappen in de cryptowereld in 2021 en heeft onlangs bij de Duitse financiële waakhond, BaFin, een licentie aangevraagd voor crypto-custody. Nieuwe Duitse regelgeving en Europese voorstellen zoals MiCA hebben duidelijkheid geschapen voor dergelijke initiatieven.

Het partnerschap tussen Deutsche Bank en Taurus is meer dan alleen een zakelijke samenwerking. In februari investeerde de bank aanzienlijk in de startup tijdens hun financieringsronde van $65 miljoen. Hierbij waren Credit Suisse en Arab Bank Switzerland bij betrokken. Taurus mede-oprichter Lamine Brahimi gaf aan dat de samenwerking verder gaat dan alleen cryptomunten, met plannen om activa te tokeniseren waar mogelijk.

Paul Maley, global head of securities services bij Deutsche Bank, onderstreepte hun ambitie door aan te geven dat ze van plan zijn diensten voor digitale activabewaring aan te bieden voor verschillende soorten digitale activa, voornamelijk gericht op bedrijven en institutionele klanten. Hij zei: "We beginnen met bewaring voor geselecteerde cryptocurrencies en sommige stablecoins, maar zien een grote toekomst in het toenemende aanbod van getokeniseerde financiële activa."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws