BitPay omarmt PayPal's stablecoin PYUSD

BitPay omarmt PayPal's stablecoin PYUSD

BitPay, een prominent crypto-betalingsplatform, heeft PYUSD, de door PayPal ondersteunde stablecoin, aan zijn portefeuille toegevoegd. Deze stap, die de deuren opent voor zowel verkopers als consumenten, bevestigt PayPal's stevige voetafdruk in de cryptocurrency-arena.

Sinds de lancering in augustus 2023 door Paxos Trust en PayPal heeft PYUSD gestaag aan populariteit gewonnen. Nu, met deze integratie, wordt online betalen gemakkelijker dan ooit: gebruikers kunnen betalen met hun BitPay- of PayPal-wallet, Metamask, of een andere Ethereum-geschikte wallet. Een opmerkelijke eerste adopter van PYUSD is game-startup Xsolla, die klanten nu toestaat met deze stablecoin te betalen.

Daarnaast kunnen gebruikers van BitPay PYUSD opslaan of er cadeaubonnen mee kopen bij tal van retailers. Bedrijven zoals Namecheap en AMC Theatres staan al op de lijst van vroege acceptanten.

PayPal's duik in de cryptowereld, die begon met het faciliteren van crypto-transacties voor zijn gebruikers in 2020, heeft een nieuw hoogtepunt bereikt met deze stablecoin-ontwikkeling. Voor eind 2023 verwacht PayPal dat alle Amerikaanse klanten toegang zullen hebben tot PYUSD, mits ze voldoen aan de vereiste KYC-procedures.

Ter afsluiting, Paxos zorgt voor transparantie door maandelijks te rapporteren over de reserves achter PYUSD, waarbij de recente cijfers aantonen dat de stablecoin goed is ondersteund met een waarde van $44,4 miljoen in augustus 2023.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws