Vitalik Buterin's twitter-hack zorgde voor 700.000 aan verliezen, hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Vitalik Buterin's twitter-hack zorgde voor 700.000 aan verliezen, hoe heeft dit kunnen gebeuren?

In een verontrustende wending van gebeurtenissen werd Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin's Twitter-account vorige week gehackt. De cyberaanval resulteerde in een verlies van bijna 700.000 dollar van nietsvermoedende volgers die werden misleid door een valse NFT link. Hoe is zo'n gerespecteerd en technisch onderlegd individu als Buterin het slachtoffer geworden van zo'n grootschalige aanval?

SIM Swap

De hackers maakten gebruik van een techniek genaamd SIM swapping. Buterin legde uit op het gedecentraliseerde platform Farcaster: "Iemand heeft T-Mobile via sociale manipulatie weten te overtuigen om mijn telefoonnummer over te nemen". Dit betekent dat de aanvallers erin slaagden om de mobiele provider van Buterin te misleiden, waardoor ze toegang kregen tot zijn nummer en daarmee dus ook in zijn twitter account konden

De valse NFT link

Met toegang tot Buterin's account en zijn indrukwekkende volgersbestand van 4,9 miljoen mensen, deelden de hackers een link die beweerde een NFT weggeefactie te zijn. Degenen die werden verleid om te klikken, werden al snel het slachtoffer van een scam die in totaal meer dan $691.000 opleverde voor de hackers.

NFT als 'Trofee'

Na de hack stuurden de cybercriminelen ironisch genoeg een NFT naar Buterin uit hun buit. Het team achter de geroofde NFT-collectie, bekend als "Vitalik Elementals", stapte naar voren om het verlies te compenseren door een andere versie van de NFT aan Buterin te geven.

Dit incident dient als een krachtige herinnering aan de kwetsbaarheden die zelfs de meest technisch onderlegde individuen kunnen treffen en benadrukt het belang van voortdurende digitale waakzaamheid in een steeds veranderende cyberwereld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws