SEC Voorzitter Gensler waarschuwt voor risico's in de cryptosector

SEC Voorzitter Gensler waarschuwt voor risico's in de cryptosector

Amerikaanse toezichthouder op de financiële markten, Gary Gensler, heeft kritiek geuit op de cryptowereld. Voor een Senaatszitting waarschuwde hij voor veel problemen binnen deze snelgroeiende sector.

Gensler's standpunt over crypto

Gensler maakt zich zorgen over het naleven van regels in de cryptomarkt. Hij vergelijkt de huidige situatie zelfs met de jaren 1920, toen er nog geen duidelijke regels waren voor de financiële markt. Gensler gelooft dat veel van deze digitale munten of 'tokens' eigenlijk als aandelen gezien moeten worden, en dus aan strengere regels moeten voldoen.

Recente juridische tegenslagen voor SEC

De SEC heeft recentelijk enkele tegenslagen gehad. Zo oordeelde een rechter dat XRP, niet als een aandeel gezien mag worden. Ook was er kritiek op een beslissing van de SEC over een ander crypto-product.

Gensler zal tijdens de zitting meer vertellen over recente gebeurtenissen en plannen van de SEC. Veel mensen in de cryptowereld wachten gespannen af, vooral over zaken rondom grote crypto-bedrijven zoals Coinbase en Binance. Sommigen vinden dat de SEC te veel bemoeit met de cryptowereld en pleiten voor minder strenge regels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws