Bitgamo kondigt uitrol van 75 Crypto-ATM's aan in Europa

Bitgamo kondigt uitrol van 75 Crypto-ATM's aan in Europa

Bitgamo, de crypto exchange bekend om zijn no-KYC beleid, zet zijn expansie voort met plannen om 75 crypto-ATM's te installeren verspreid over Europa in het komende jaar. 

Populariteit van crypto-ATM’s

Crypto-ATM’s zijn steeds populairder geworden binnen de crypto gemeenschap. Dankzij de unieke no-KYC beleidsvoering, kunnen gebruikers van Bitgamo cryptocurrency omwisselen zonder een uitgebreid registratieproces. Vanuit hun vestiging in Luxemburg opereert Bitgamo bovendien binnen een juridisch kader dat cryptocurrencies als activa beschouwt, waardoor de noodzaak van een verplicht KYC-proces vervalt.

MiCA: Een Nieuwe Uitdaging op de Horizon?

Ondanks het succesverhaal van Bitgamo's no-KYC aanpak, zijn er potentiële obstakels. Met de verwachte invoering van de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) van de EU, zal er een uitgebreid regelgevend kader voor crypto-assets komen. Deze regelgeving, gepubliceerd op 9 juni 2023, beoogt diverse crypto-gerelateerde zaken aan te pakken en bestaande lacunes te dichten.

Ondanks deze potentiële uitdagingen blijft Bitgamo optimistisch. Gabriel Weber, Directeur Communicatie bij Bitgamo, verklaarde: "In 2024 zijn we klaar om 75 crypto-ATM's in heel Europa te installeren. Net als ons online platform zullen deze ATM's de beste marktkoersen bieden."

Volgens gegevens van Coin ATM Radar zijn er momenteel wereldwijd 32,088 Bitcoin-ATM's. Van dit totaal bevinden er 1,473 zich in Europa, met Spanje als koploper binnen de Europese markt.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws