Coinbase CEO ziet toekomst in flatcoins

Coinbase CEO ziet toekomst in flatcoins

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, heeft onlangs gesproken over de vernieuwende cryptomunt, de "flatcoin". Volgens Armstrong vertegenwoordigen flatcoins de volgende stap in de evolutie van stablecoins, met een nieuwe kijk op waardebehoud binnen de cryptospace

Wat Zijn Flatcoins?

In tegenstelling tot traditionele stablecoins, die vaak gekoppeld zijn aan reguliere valuta of een mix van activa, baseren flatcoins hun waarde op koopkracht of de Consumentenprijsindex (CPI). Dit betekent dat de waarde van een flatcoin zich aanpast op basis van prijsschommelingen in goederen en diensten, waardoor ze mogelijk beter bestand zijn tegen economische veranderingen en inflatie.

Innovatief concept

Hoewel Coinbase momenteel geen eigen flatcoin ontwikkelt, toonde Armstrong duidelijk interesse in dit innovatieve concept. Het idee erachter? Een cryptomunt die zijn koopkracht over langere tijd behoudt en daarmee zorgt voor meer stabiliteit in digitale valuta. Hoewel flatcoins nog in de kinderschoenen staan, beloven ze een stabielere digitale valutatoekomst. Met Coinbase mogelijk aan het roer, toont dit hun ambitie om de toekomst van digitale financiën vorm te geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws