Solana piekt na Visa's keuze voor Solana's blockchain

Solana piekt na Visa's keuze voor Solana's blockchain

In een onverwachte wending heeft Solana (SOL) een flinke stijging van 7,69% meegemaakt, waardoor de koers dinsdag naar $20,55 schoot. De stijging volgde op de aankondiging van Visa om zijn stablecoin-transacties uit te breiden met de Solana blockchain.


De plannen van Visa omvatten de start van pilots met betalingsverwerkers Worldpay en Novei. Beiden zullen profiteren van Solana's indrukwekkende prestaties. Reeds zijn er miljoenentransacties uitgevoerd door Visa met USD Coin (USDC) via zowel Solana als Ethereum, allemaal binnen Visa’s eigen elektronische betalingsnetwerk, VisaNet.

Lily Liu, President van de Solana Foundation, benadrukte de kracht en snelheid van Solana. Ze gaf aan dat de netwerkcapaciteiten van Solana zorgen voor minimale kosten en snelle transacties voor Visa's klanten en verkopers. Ze voegde eraan toe: "Betalingen moeten onmiddellijk en tegen minimale kosten plaatsvinden, precies wat Solana biedt. En dit wordt nu op grote schaal getoond met Visa’s integratie."

Cuy Sheffield, hoofd Crypto bij Visa, bevestigde Visa's toewijding aan de crypto-wereld: "Visa zet zich volledig in om voorop te lopen in de digitale muntevolutie en deze nieuwe technologieën optimaal te benutten."

Ondanks deze positieve ontwikkelingen blijft de crypto-wereld uitdagingen kennen. Zo werden eerder deze week miljoenen dollars illegaal onttrokken bij crypto gokplatform Stake. Ook zijn er recent meldingen van oplichters die overheidswebsites nabootsen om MetaMask-gebruikers te misleiden. Deze incidenten benadrukken het belang van veiligheid binnen de crypto-industrie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws