$41 miljoen verdwijnt bij crypto goksite Stake, wat ging er mis?

$41 miljoen verdwijnt bij crypto goksite Stake, wat ging er mis?

Crypto-gokplatform Stake heeft op 4 september te maken gehad met opvallende uitbetalingen ter waarde van $41 miljoen. Volgens experts in blockchain-beveiliging zijn deze uitbetalingen zeer verdacht. Het account dat het geld opnam, is door Etherscan bestempeld als "Stake.com Hacker", wat suggereert dat het hier mogelijk gaat om een gehackte privésleutel.


Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Uit blockchain-data blijkt dat grote bedragen in korte tijd van Stake.com naar het account van de vermeende hacker zijn verplaatst. De eerste transactie, ter waarde van ongeveer $3,9 miljoen in Tether (USDT), vond plaats om 12:48 uur. In de minuten die volgden, werden nog eens 6,001 Ether (ETH) overgemaakt, gelijk aan zo'n $9,8 miljoen. Ook andere cryptocurrencies zoals USD Coin (USDC) en Dai (DAI) werden overgemaakt. De totale waarde van de gestolen crypto wordt geschat op $16 miljoen.

Na het leeghalen van de accounts, verdeelde de vermoedelijke hacker het geld over meerdere accounts. Stake bevestigde de hack via hun sociale media kanalen en verzekerde dat de fondsen van gebruikers veilig zijn. Stake's mede-oprichter, Ed Craven, benadrukte dat het bedrijf altijd maar een klein deel van zijn crypto-reserves in zogenaamde 'hot wallets' bewaart om dergelijke scenario's te voorzien.

Het stopte echter niet bij Ethereum. Volgens smart contract auditor Beosin zijn er ook aanvallen geweest op andere blockchains, zoals BNB Smart Chain (BSC) en Polygon. Hierdoor liep het totale verlies op tot meer dan $41 miljoen.

Stake, bekend van zijn aanbod in gokspellen zoals Blackjack en sportweddenschappen, is niet het enige slachtoffer dit jaar. Eerder, in juli, leed betalingsprovider Alphapo, die diensten aanbood aan verschillende crypto-goksites, een verlies van $31 miljoen door verdachte transacties.
 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws