Achter de luchtige tweets van Elon Musk schuilt een serieuze betrokkenheid bij Dogecoin

Achter de luchtige tweets van Elon Musk schuilt een serieuze betrokkenheid bij Dogecoin

Elon Musk, bekend om zijn miljardairsstatus en innovatieve inzichten, heeft nooit verborgen dat Dogecoin een warm plekje in zijn hart heeft. Zijn enthousiaste uitspraken via X (voorheen Twitter) hebben onmiskenbaar bijgedragen aan de enorme toename in de waarde van deze meme-cryptomunt in 2021. Echter, recente informatie duidt op een diepgaandere relatie tussen Musk en Dogecoin dan tot nu toe werd gedacht.

Musk Betrokken bij Dogecoin Ontwikkeling

Recentelijk wijst onderzoek van de Wall Street Journal erop dat Musks rol in de ontwikkeling van Dogecoin wellicht intensiever is dan aanvankelijk aangenomen. Uitgelekte details uit zijn nog te verschijnen biografie geven blijk van zijn stille bijdrage aan de evolutie van de populaire meme-cryptocurrency.

Musk's Visie op Sociale Media

De biografie schetst ook Musk's vroegere idee van een social media platform waar gebruikers zouden betalen voor verificatie. Het idee transformeerde naar een nieuw sociaal platform met functies voorgesteld door Musk, waarbij gebruikers geld naar elkaar konden sturen en contentmakers werden betaald voor hun bijdragen.

Het meest onthullende deel? Musk opperde dat dit platform "een betaalsysteem met Dogecoin kon hebben, de semi-serieuze cryptocurrency waarvan hij de ontwikkeling stilletjes had gefinancierd."


Bron: WSJ


Van Idee naar Realiteit: Aankoop van Twitter

Hoewel Musk het idee had om te werken aan een blockchain-gebaseerd sociaal media systeem, eindigde hij met de aankoop van Twitter voor een indrukwekkende $44 miljard. Na de overname heeft hij Twitter omgedoopt tot X, wat meer in lijn is met zijn oorspronkelijke visie voor het platform.

Sinds de overname van X heeft Musk stappen gezet om het platform om te vormen volgens zijn oorspronkelijke idee, met functies zoals een inkomstendelingsysteem voor makers.

Wat Betekent dit voor Dogecoin?

Hoewel X recentelijk een licentie heeft verkregen om betalingen aan te bieden in verschillende staten, is er nog geen bevestiging dat Dogecoin zal worden geïntegreerd als betalingsmiddel. De biografie van Elon Musk, geschreven door Walter Isaacson, wordt verwacht op 12 september en zal naar verwachting nog veel meer onthullingen doen over Musk's zakelijke en persoonlijke avonturen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws