Nigeria domineert wereldwijd in crypto-bewustzijn

Nigeria domineert wereldwijd in crypto-bewustzijn

Nigeria voert de lijst aan van landen met het hoogste bewustzijn van cryptocurrencies, waarbij bijna alle inwoners zich bewust zijn van digitale valuta's.

Verassende statistieken

Ondanks de strikte houding van de Centrale Bank van Nigeria over het gebruik van cryptotransacties via Nigeriaanse banken, blijkt uit een recente enquête van ConsenSys dat 100% van de Nigeriaanse vrouwen en 99% van de mannen bekend zijn met cryptocurrencies. Deze cijfers zijn aanzienlijk hoger dan het wereldwijde gemiddelde, waaruit bleek dat 92% van de respondenten over de hele wereld wel eens van digitale valuta had gehoord. Echter, slechts 50% van nou echt begreep wat crypto was.

Wat betreft beleggen in cryptocurrency gaf slechts 5% van de mensen wereldwijd aan dat ze open stonden voor het idee. Maar in Nigeria is het enthousiasme duidelijk merkbaar: 57% van de respondenten gaf aan dat ze zeker in de komende 12 maanden in cryptocurrencies zullen investeren, terwijl 33% dit alleen overweegt dit te doen.

Nigeriaanse Naira

De belangrijkste reden voor Nigerianen om crypto aan te schaffen was diversificatie van hun beleggingsportefeuille. Een andere belangrijke factor zijn de mega schommelingen in prijs van de lokale munteenheid, de Nigeriaanse Naira. Het vertrouwen in crypto kreeg echter een klap in 2022, toen 6 op de 10 Nigerianen zich bewust werden van het instorten van gecentraliseerde crypto-bedrijven. Hoewel 89% van de respondenten aangaf dat dit hun vertrouwen beïnvloedde, zeiden de meesten dat de impact slechts "gematigd" was.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws