Rechtbank in China verklaart crypto's tot wettelijk beschermde eigendommen

Rechtbank in China verklaart crypto's tot wettelijk beschermde eigendommen

Ondanks China's strikte beleid tegenover crypto, suggereren recente rechtbankrapporten een toch wel andere blik op de economische waarde van deze assets.

De People's courts in China, die onafhankelijk opereren, hebben de economische waarde van virtuele assets zoals Bitcoin erkend, volgens een recent rapport. Terwijl de Chinese overheid alle buitenlandse digitale assets als illegaal heeft bestempeld, stelt het rapport dat virtuele assets die in bezit zijn van individuen binnen het huidige beleidskader als legaal en wettelijk beschermd moeten worden beschouwd.

Deze erkenning door de Chinese rechtbanken is niet nieuw. In september 2022 werd door een advocaat al gesuggereerd dat crypto-houders in China beschermd zijn door de wet in geval van diefstal, misbruik of contractbreuk, ondanks het verbod op crypto. En in mei 2022 bevestigde een rechtbank in Shanghai dat Bitcoin wordt beschouwd als virtueel eigendom en dus onderhevig is aan eigendomsrechten.

China's harde houding tegenover Bitcoin en andere cryptocurrencies is al enige tijd gaande, maar er zijn tekenen dat deze houding verandert. Dit werd bevestigd door de stijging van het marktaandeel van Bitcoin-mijnbouw in China, dat na het algehele verbod op nul viel, maar binnen een jaar de tweede plaats bereikte.

Het blijft interessant om te zien hoe de houding van China ten opzichte van virtuele valuta zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws