Argentinië zet nieuw record met bijna 10.000 Worldcoin ID registraties

Argentinië zet nieuw record met bijna 10.000 Worldcoin ID registraties

Binnen 24 uur hebben bijna 10.000 Argentijnen zich aangemeld voor World ID, een product van het Worldcoin ecosysteem. Maar wat betekent deze groei en waar komt de interesse vandaan?


Argentinië en Crypto: Een Natuurlijke Match

In Argentinië is altijd een sterke interesse in crypto geweest. Dankzij een combinatie van geavanceerde technologie en een bevolking die openstaat voor innovatie, heeft het land zich gevestigd als een leider in de wereld van digitale valuta.

World ID, aangedreven door Orb verificaties, belooft een digitale identiteit voor diegenen die er momenteel geen hebben. "Wat opvalt, is hoe crypto-minded Argentinië als land is", zegt Alex Blania, mede-oprichter van het Worldcoin project.

Worldcoin's Groei in Argentinië

Sinds de wereldwijde lancering van Worldcoin op 24 juli 2023 zijn de World ID-verificaties explosief gegroeid, met Argentinië als een van de grootste bijdragers. Het project was zelfs zo populair dat de bijbehorende World App tijdelijk de meest gedownloade app in het land was.

Twijfels en Kritiek

Maar niet alles is rozengeur en maneschijn. Worldcoin's snelle adoptie in Kenia zorgde voor controverse. De Keniaanse regering legde de activiteiten van Worldcoin stil vanwege zorgen over privacy en de opmerkelijke aanbieding van 'gratis geld' in ruil voor oogscans.

Kenia's minister van Binnenlandse Zaken, Kithure Kindiki, heeft een onderzoek ingesteld naar het project, terwijl de lokale bevolking vooral werd aangetrokken door de belofte van gratis crypto.

Huidige stand van Worldcoin Token

Het is ook belangrijk op te merken dat, ondanks de aanvankelijke populariteit, de waarde van de Worldcoin token is gedaald en flink ook. Waar het vorige maand nog rond de twee dollar schommelde ligt de prijs op het moment van schrijven rond de $1.06

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws