Binance stopt geleidelijk met ondersteuning van BUSD stablecoin

Binance stopt geleidelijk met ondersteuning van BUSD stablecoin

Binance heeft een opmerkelijke aankondiging gedaan. Ze gaan geleidelijk stoppen met het ondersteunen van de BUSD stablecoin. Maar wat betekent dit precies voor investeerders en de cryptomarkt?

Paxos, de uitgever van de BUSD, kreeg eerder dit jaar al de opdracht om de uitgave van deze munt te staken. Sindsdien is er veel speculatie geweest over de toekomst van BUSD binnen Binance.

Als je in het bezit bent van BUSD op Binance, is het belangrijk om op te merken dat je tot februari van het komende jaar hebt om deze om te zetten naar andere assets. Bovendien stopt Binance op 6 september met het aanbieden van BUSD als een leenbare asset, en op 7 september worden opnames van BUSD via netwerken zoals BNB Chain, Avalanche, Polygon en Tron stopgezet.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, had al eerder aangegeven dat BUSD langzaam uit zou faseren. Nu is er duidelijkheid over deze afschaling. Ondanks deze verschuiving, blijft Binance erbij dat de waarde van BUSD altijd gelijk zal blijven aan die van de Amerikaanse dollar.

Juridische problemen op de achtergrond

Het pad van Binance is niet zonder hobbels. Naast problemen met Paxos rond de uitgave van BUSD, heeft de beurs ook te maken met juridische kwesties in de VS. De Amerikaanse Commodity and Futures Trading Commission heeft Binance aangeklaagd wegens vermeende illegale activiteiten. Daarnaast is er een recente verzegelde motie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission die verdere complicaties kan veroorzaken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws