Cathie Wood van Ark Invest voorziet gouden toekomst voor Bitcoin

Cathie Wood van Ark Invest voorziet gouden toekomst voor Bitcoin

In een recent interview met Benzinga CEO Jason Raznick, heeft Ark Invest oprichter Cathie Wood haar optimisme over de toekomst van Bitcoin uitgesproken. Ark Invest heeft een aanvraag ingediend voor de lancering van een Bitcoin ETF, waarvan de goedkeuring nog hangende is bij de SEC.


Verwachtingen rondom Bitcoin en ETFs

Hoewel Wood niet specifiek commentaar gaf op de ETF-aanvraag van Ark, liet ze wel doorschemeren wat de goedkeuring van dergelijke ETF's zou kunnen betekenen voor de vraag naar Bitcoin. Ze is van mening dat de SEC waarschijnlijk de Grayscale-zaak zal verliezen. "Als reactie zou de SEC wellicht snel meerdere Bitcoin ETFs kunnen goedkeuren," aldus Wood. Met een vastgestelde voorraad van 21 miljoen BTC, waarvan al 19 miljoen zijn gedolven, zou een toename in institutionele vraag naar Bitcoin de prijs aanzienlijk kunnen opdrijven.

Toekomstvisie op Bitcoin Prijzen

Wood en Ark Invest hebben in het verleden aangegeven dat de prijs van Bitcoin mogelijk zes cijfers kan bereiken of zelfs kan stijgen naar $1miljoen tegen 2030. In haar interview met Benzinga bevestigde ze deze voorspelling. "Dit is het eerste wereldwijde, private, digitale, regelgebaseerde monetaire systeem. Dat is een groot idee," verklaarde ze. Volgens haar zal de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency in 2030 ongeveer $25 biljoen bedragen, waarbij Bitcoin meer dan de helft van die waardering zal vertegenwoordigen. Hoewel ze geen prijsdoel gaf voor 2024, gaf ze aan dat de basisprijs voor Bitcoin in 2030 rond de $650.000 zou liggen, met een optimistischer scenario dat dat bedrag verdubbelt.

Toekomst van Bitcoin en Invloed op de Markt

De toenemende acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies binnen de traditionele financiële wereld wordt steeds evidenter. De verwachtingen en voorspellingen van invloedrijke spelers zoals Wood spelen hierin een cruciale rol. Terwijl sceptici de volatiliteit en potentiële bubbels in de cryptomarkt benadrukken, geloven velen dat de intrinsieke waarde en acceptatie van Bitcoin alleen maar zal toenemen. Wat de toekomst ook in petto heeft, één ding is zeker: de wereld kijkt met grote interesse toe en de impact van deze digitale valuta op de globale economie kan niet worden genegeerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws