Fidelity Investments: Van Traditioneel Beleggingsfonds tot Cryptopionier

Fidelity Investments: Van Traditioneel Beleggingsfonds tot Cryptopionier

Fidelity Investments, een iconisch beleggingsfondsbedrijf, heeft onverwacht een diepe voetafdruk achtergelaten in de crypto-industrie. Ondanks zijn traditionele roots, omarmde Fidelity in 2014 al het potentieel van cryptocurrencies zoals bitcoin.

Terwijl het bedrijf de munt begon te minen toen het rond de $400 werd verhandeld, stimuleerde het ook zijn werknemers om met blockchain te experimenteren. Dit leidde in 2018 tot de lancering van een aparte crypto-afdeling binnen Fidelity. Door deze vroege adoptie bouwde het bedrijf een indrukwekkend netwerk van talenten op binnen de industrie.

Een sleutelfiguur in deze beweging was Fidelity's CEO Abby Johnson. Ondanks enige interne en externe tegenstand, bleef ze een fervent voorstander van de crypto-initiatieven van het bedrijf. Johnson's vroege steun trok vele talenten naar het bedrijf, waarvan sommigen nu leidinggevende posities bekleden in de cryptosector.

Vandaag de dag blijft Fidelity investeren in zijn crypto-ambities. Het bedrijf beheert miljarden aan crypto-assets voor klanten en is ook bezig met het lanceren van een bitcoin ETF. Tom Jessop, president van Fidelity's crypto-afdeling, benadrukte onlangs hun toewijding aan een "langetermijnstrategie voor digitale assets".
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws