Craig Wright beweert dat er mensen zijn die kunnen bewijzen dat hij Satoshi is

Craig Wright beweert dat er mensen zijn die kunnen bewijzen dat hij Satoshi is

 Craig Wright, een Australische computerwetenschapper die beweert Satoshi Nakamoto te zijn, de bedenker van Bitcoin (BTC), heeft onlangs gezegd dat mensen kunnen bewijzen dat hij werkelijk het mysterieuze figuur is.

 

Op de vraag in een recent interview met een Australisch TV programma of hij inderdaad de onder schuilnaam geschreven auteur van het Bitcoin whitepaper was, hamerde Wright erop dat er mensen zijn die hem kennen en die ook kunnen bevestigen dat hij inderdaad Satoshi is, meldde Investing.com op 8 augustus.

Zoals hij benadrukte:

"Bewijzen zijn altijd mensen. (...) Ik bedoel, ik had familie, ik had vrienden. Ik heb mensen die hoog in de industrie staan."

Wright onthulde niet wie of waar deze mensen die zijn identiteit kunnen bevestigen waren, maar verklaarde wel in zijn woorden dat het feit dat hij de Bitcoin stichter is "het leven eigenlijk moeilijker maakt" en dat hij niet gemotiveerd werd door geld of roem.

 

De bewijslast

 Hoewel Wright er niet in slaagde een bericht te sturen van de private sleutel die overeenkomt met de publieke sleutel van Bitcoin's blok 0 (ook wel het Genesis blok genoemd - het eerste blok van het netwerk dat ooit gemijnd werd), probeerde hij een analogie te gebruiken met autosleutels.

Wright betoogde:

"Nogmaals, je kunt niet bewijzen met sleutels. Als ik je autosleutels bezit, wil dat nog niet zeggen dat ik je auto bezit. Eerlijk gezegd is dat het domste wat ik ooit gehoord heb".

 

Is het hem echt?
Onlangs berichtte Finbold over een conclusie van het Londense Hooggerechtshof dat Wright's beweringen als vals weerlegde in een rechtszaak waarin Wright crypto podcaster en blogger Peter McCormack beschuldigde van smaad over zijn bewering dat hij Satoshi niet was en dat zijn beweringen dat hij Satoshi was frauduleus waren.

In juni 2021 haalde Ethereum's oprichter Vitalik Buterin ook uit naar de zelfbenoemde Nakamoto, door Wright te vergelijken met de voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump en diens advocaten uit te dagen hem aan te klagen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws