Grayscale Wint Rechtszaak tegen SEC over Bitcoin ETF

Grayscale Wint Rechtszaak tegen SEC over Bitcoin ETF

Een federale beroepsrechtbank heeft dinsdag in het voordeel van Grayscale Investments geoordeeld in hun zaak tegen de SEC. De zaak draaide om de afwijzing door de SEC van Grayscale's aanvraag om de Grayscale Bitcoin Trust om te zetten in een bitcoin ETF.


Grayscale gaf dinsdag een verklaring uit: "De D.C. Circuit heeft vandaag in ons voordeel geoordeeld in onze rechtszaak tegen de SEC-beslissing. Dit is een enorme stap voor Amerikaanse beleggers en de bitcoin-gemeenschap."

De SEC had eerder, op 29 juni 2022, een voorstel van NYSE Arca om aandelen van het trustfonds te noteren en te verhandelen, afgewezen. Grayscale ging dezelfde dag nog in beroep.

Tijdens een mondelinge toelichting op 7 maart beweerde Donald B. Verrilli Jr., die Grayscale vertegenwoordigde, dat de afwijzing door de SEC inconsistent was. Hij wees erop dat de SEC eerder bitcoin futures-producten had goedgekeurd die dezelfde risico's hadden als de door Grayscale voorgestelde bitcoin ETF.

De rechtbank merkte dinsdag op dat de SEC niet voldoende had toegelicht waarom ze wel bitcoin futures ETF's had goedgekeurd, maar het voorstel van Grayscale had afgewezen. De rechtbank verklaarde: "Zonder duidelijke uitleg is deze ongelijke behandeling van vergelijkbare producten onwettig." Het besluit van de SEC is daarmee vernietigd.

Bitcoin zag na het bekenmaken van de uitslag een price spike van 7% wat de prijs van Bitcoin naar de $28000 bracht op het moment van schrijven. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws