Galaxy Digital neemt mogelijk beheer van FTX's Cryptocurrency over na Faillissement

Galaxy Digital neemt mogelijk beheer van FTX's Cryptocurrency over na Faillissement

Na het faillissement van FTX in 2022 overweegt de crypto-exchange om Galaxy Digital, onder leiding van Mike Novogratz, in te schakelen voor het beheer van hun digitale activa. FTX zoekt nu naar manieren om het risico in de volatiele cryptomarkt te minimaliseren en tegelijkertijd waarde voor haar schuldeisers te genereren.

FTX doet verzoek

FTX heeft via hun advocaten bij de rechtbank een verzoek ingediend voor een investeringsdienstenovereenkomst tussen hen en Galaxy. Deze overeenkomst zou Galaxy in staat stellen om de crypto-activa van FTX te staken, af te dekken en te verkopen.

beperking van marktvolatiliteit

Galaxy's rol is met name gericht op het beperken van de blootstelling aan marktvolatiliteit door de verkoop van activa. Volgens de ingediende richtlijnen bedraagt de wekelijkse verkooplimiet $100 miljoen, maar afhankelijk van de omstandigheden kan de rechtbank besluiten deze limiet te verhogen tot $200 miljoen. Bij eventuele verkoop van FTX (FTT), ether (ETH) of bitcoin (BTC) moet er een voorafgaande kennisgeving van 10 dagen worden gegeven.

Focus op staking en afdekken

Buiten de verkoopstrategie om, is staking ook een focuspunt. Staking wordt gezien als een effectieve manier om een passief rendement te verdienen op digitale activa die anders onbenut zouden blijven. FTX is ervan overtuigd dat de expertise van Galaxy essentieel zal zijn in het beoordelen van de timing, handelsplatformen en potentiële tegenpartijen voor transacties. Daarnaast zal Galaxy BTC en ETH afdekken om de blootstelling van FTX aan ongunstige prijsbewegingen voorafgaand aan de verkoop te minimaliseren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws