Voormalig hoofd van OpenSea veroordeeld voor handel met voorkennis in NFT's

Voormalig hoofd van OpenSea veroordeeld voor handel met voorkennis in NFT's

Nathaniel Chastain, voorheen aan het hoofd van het productteam bij OpenSea, een vooraanstaande NFT-marktplaats, heeft een gevangenisstraf van drie maanden gekregen. Hij werd beschuldigd van fraude en witwassen, gerelateerd aan zijn handel met voorkennis op het platform. Bij OpenSea was Chastain verantwoordelijk voor het selecteren van NFT's die op de hoofdpagina zouden worden uitgelicht. Hij bleek deze bevoorrechte positie te hebben misbruikt om winst te maken met de NFT's die hij op de voorgrond plaatste.


Details van de Beschuldigingen

De FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben Chastain aangeklaagd voor het behalen van meer dan $50.000 via illegale handel in NFT's. Dit is het eerste geregistreerde geval waarin digitale activa, zoals NFT's, een rol speelden bij handel met voorkennis.

Oorspronkelijk stond Chastain een mogelijke straf van wel twintig jaar voor elk van zijn vermeende misdaden te wachten. Zijn verdediging probeerde te beweren dat NFT's niet als effecten worden geclassificeerd en dat de informatie die Chastain gebruikte niet vertrouwelijk was. Echter, de rechter was het hier niet mee eens en de zaak ging naar de rechtszaal.

Chastain's Acties Onder de Loep

Om zijn illegale handel te faciliteren, maakte Chastain gebruik van meerdere digitale wallets en opende hij verschillende accounts op OpenSea. Zijn opvallende handelsgedrag bleef niet onopgemerkt en trok boze ogen van de waakzame Crypto Twitter-gemeenschap.

Opvallend is dat OpenSea al vóór 2021 een onderzoek had ingesteld naar Chastain's acties. Ze ontdekten dat hij zich niet aan de door OpenSea gestelde gemeenschapsrichtlijnen had gehouden, wat leidde tot zijn uiteindelijke vertrek uit het bedrijf. Na zijn veroordeling moest Chastain ook afstand doen van zijn waardevolle aandelen in OpenSea, een vermogen dat volgens zijn advocaten miljoenen waard was.

Bredere Blik op Handel met Voorkennis in Digitale Activa

Het is belangrijk op te merken dat de zaak van Chastain niet de enige is die handel met voorkennis binnen de digitale activaruimte belicht. Ishan Wahi, voorheen productmanager bij Coinbase, kreeg een gevangenisstraf van twee jaar. Hij werd veroordeeld voor zijn rol in een samenzwering tot draadfraude en het misbruiken van interne informatie over aanstaande tokennoteringen om winst te maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws