Sam Bankman Fried ontkent politieke invloed en fraude beschuldigingen

Sam Bankman Fried ontkent politieke invloed en fraude beschuldigingen

Voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried heeft zich niet schuldig gepleit aan nieuwe beschuldigingen waarbij hij ervan wordt beschuldigd de Amerikaanse politiek te beïnvloeden door $100 miljoen aan gestolen geld door te sluizen. De rechtbanken van New York hebben Bankman-Fried dinsdag beschuldigd van zeven aanklachten, waaronder fraude, witwassen van geld, en samenzwering.

Op 11 augustus werd een borgtocht van $250 miljoen vastgesteld voor de 31-jarige ex ceo vanwege beschuldigingen van manipulatie van getuigen. Vervolgens werd hij naar het Metropolitan Detention Center in Brooklyn gestuurd, waar hij sindsdien is geweest. Bankman-Fried ontkende tijdens zijn zesde aanvullende aanklachtzitting sinds zijn arrestatie alle andere aantijgingen tegen hem.

De beschuldigingen tegen de voormalige miljardair zijn meerdere keren gewijzigd en sommige zijn onlangs ingetrokken. Zijn verdedigingsteam heeft bezorgdheid geuit over zijn welzijn in hechtenis, meldde problemen met toegang tot medicatie en het handhaven van een veganistisch dieet en heeft om aanpassingen gevraagd.

Het proces tegen Bankman-Fried staat gepland voor begin oktober

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws