Mastercard en Ripple slaan handen ineen voor ontwikkeling digitale valuta

Mastercard en Ripple slaan handen ineen voor ontwikkeling digitale valuta

Mastercard, een toonaangevend betalingsverwerkingsbedrijf, heeft een samenwerking aangekondigd met Ripple en andere belangrijke spelers in de wereld van de Central Bank Digital Currency (CBDC). Deze samenwerking is gericht op het onderzoeken en ontwikkelen van innovatieve digitale valuta's met centrale banken over de hele wereld.


De CEO van Mastercard, Michael Miebach, twitterde: "We werken samen met verschillende centrale banken om hen te helpen bij het onderzoeken van nieuwe projecten voor cryptovaluta. Het begint met begrijpen wat ze willen bereiken met deze technologie en dan transparantie, consumentenprivacy en stabiliteit inbouwen."
 

 

Ripple's eigen munt, XRP, blijft ook groeien in adoptie. Recente relistings van XRP op Coinbase en Kraken hebben positief uitegepakt voor de adoptie van de coin. Dit terwijl er nog steeds juridische procedures gaande zijn tussen Ripple en de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). De uitkomst van de rechtszaak kan van cruciaal belang zijn voor de toekomst van XRP en de bredere acceptatie ervan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws