keerpunt in de Cryptomarkt: Coinbase's krijgt goedkeuring voor futures handel in de VS

keerpunt in de Cryptomarkt: Coinbase's krijgt goedkeuring voor futures handel in de VS

Crypto-exchange Coinbase heeft van de Amerikaanse National Futures Association (NFA) toestemming gekregen om Bitcoin- en Ethereum- futures in de VS aan te bieden. Dit maakt Coinbase het eerste bedrijf in het land dat deze dienst mag leveren.

Volgens de officiële aankondiging zal de nieuwe autorisatie de cryptomarkt in staat stellen tot "bredere deelname". Amerikaanse burgers waren voorheen uitgesloten van de handel in crypto-futures. Coinbase noemde de beslissing een "keerpunt" voor de opkomende industrie en kondigde aan dat in aanmerking komende Amerikaanse klanten nu toegang zullen hebben tot gereguleerde derivatenproducten via Coinbase Financial Markets.

Coinbase's Chief Legal Officer, Paul Grewal, prees de toestemming als een bewijs van de toewijding van het bedrijf om klanten te beschermen en zei dat het de markten ordelijk zou houden en consumenten en beleggers zou beschermen.

Ondertussen is Coinbase verwikkeld in een juridisch geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die een vijandige houding heeft getoond tegenover de crypto-sector. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws