Elon Musk geeft de voorkeur aan DOGE nadat Tesla zijn Bitcoin verkoopt

Elon Musk geeft de voorkeur aan DOGE nadat Tesla zijn Bitcoin verkoopt

Ondanks Elon Musk's voorspelling dat de inflatie in de V.S. zijn hoogtepunt heeft bereikt, is er bij Tesla een tekort aan Bitcoin. Tijdens de jaarvergadering van het bedrijf in augustus merkte Musk op dat de volgende recessie van het land niet zo ernstig zou zijn als eerder verwacht.

 

Tesla verkocht onlangs al zijn Bitcoin bezittingen. Het bedrijf ziet de opkomst van een nieuw soort economische omgeving die gekenmerkt wordt door de groei van risicovolle activa. Tijdens de jaarvergadering van het bedrijf zei Musk dat de prijzen van Tesla's onderdelen nu al goedkoper zijn dan zes maanden geleden.

Herstellen van prijsstijging
De CEO zei dat de prijzen van verschillende grondstoffen momenteel een dalende trend vertonen, wat erop wijst dat de inflatie al op zijn hoogste peil is. Musk gaf aan dat de prijzen van sommige van Tesla's producten in de komende zes maanden zullen dalen.

De daling van de prijzen van verschillende grondstoffen heeft het herstel van risicovolle activa, zoals Bitcoin, gestimuleerd. Dat komt omdat verwacht wordt dat het lagere inflatiecijfer de Federal Reserve minder impulsen zal geven om de rente te verhogen.

Tesla stapte vorige maand uit zijn hele Bitcoin exposure en maakte daarbij een winst van slechts $64 miljoen. De beslissing van het bedrijf om al zijn activa te verkopen is ironisch, gezien de mogelijkheden voor crypto om goed te presteren als de markten weer op sterkte komen.


Tesla dumpt Bitcoin, Musk onderschrijft DOGE
Musk zei zondag dat Dogecoin eerder gebruikt zal worden bij transacties dan Bitcoin. Hij deed deze onthulling tijdens een podcast genaamd de Full Send Podcast.

De rijkste man ter wereld is een groot voorstander van Dogecoin. Volgens hem kan de blockchain technologie meer transacties aan dan Bitcoin.

"Eerlijk gezegd ben ik een groot voorstander omdat ik denk dat Doge uniek is, zowel als meme en als hond, en zichzelf niet al te serieus neemt," zei Musk. "Ik vind het echt bizar dat, hoewel Doge net als deze belachelijke grapmunt ontworpen is, de totale transactiecapaciteit van Doge in feite groter is dan die van Bitcoin."

Musk voegde er vervolgens aan toe dat DOGE ook gebruikt kan worden als betaalmiddel voor verschillende bedrijven, zoals SpaceX en Tesla. Het kan bovendien gebruikt worden om te betalen voor de diensten van The Boring Company, die een transportbedrijf in Las Vegas runt.

Musk zei dat DOGE transacties in ongeveer 60 seconden voltooid kunnen worden, terwijl Bitcoin transacties ongeveer 10 minuten duren. Alleen al de transactiesnelheid is voldoende reden voor de CEO om zwaar in DOGE te investeren.

Tenslotte zei Musk dat de inflatiefactor van DOGE een beter alternatief voor Bitcoin zou kunnen zijn dan het opzetten van een eigen munt als transactievaluta.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws