"Bitcoin ETF is een kwestie van tijd"

"Bitcoin ETF is een kwestie van tijd"

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt volgens recente berichten steeds meer geneigd om een spot Bitcoin ETF goed te keuren, nadat eerdere petities voor het financiële instrument consequent werden afgewezen. De grootste asset manager ter wereld, BlackRock, lijkt het verhaal te hebben veranderd.


Bloomberg Intelligence Exchange Traded Fund (ETF) expert Eric Balchunas voorspelt dat de BlackRock en Invesco Bitcoin ETF verzoeken zullen worden goedgekeurd, een mening die wordt gesteund door Galaxy Digital CEO Mike Novogratz. Novogratz gelooft dat de goedkeuring van BlackRock's petitie een kwestie is van "wanneer, niet of," en verwacht dat de beslissing binnen vier tot zes maanden kan vallen.

Novogratz verwacht ook een concurrerend landschap na de goedkeuring van de Bitcoin ETF, met vermogensbeheerders die vechten om marktaandeel. Topmanagers van BlackRock, waaronder Larry Fink, hebben gesproken over de potentiële voordelen van Bitcoin en de voordelen van een Bitcoin ETF voor Amerikaanse burgers. Fink raadde zelfs aan om in Bitcoin te investeren in plaats van in goud.

Balchunas beweert dat de kans op goedkeuring 75% tegen 25% is, wat overeenkomt met de kans die werd gegeven aan de futures Bitcoin ETF die in september 2021 in de VS werd gelanceerd. Als de petitie van BlackRock wordt goedgekeurd, zullen andere lanceringen in het Noord-Amerikaanse land waarschijnlijk volgen, waardoor een nieuwe grens voor het cryptobeleggingslandschap wordt gevormd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws