PayPal komt met eigen stabelcoin PYUSD

PayPal komt met eigen stabelcoin PYUSD

PayPal, het bekende Amerikaanse payment bedrijf, heeft onlangs zijn eigen USD-backed stablecoin onthuld, PYUSD, met als doel de adoptie van digitale tokens voor betalingen te stimuleren. 

De nieuwe stablecoin, uitgegeven door Paxos, zal volledig worden gedekt door Amerikaanse dollardeposito's, contante geldmiddelen en kortlopende schatkistcertificaten, wat stabiliteit garandeert.

De CEO van PayPal, Dan Schulman, ziet PYUSD als een geïntegreerd onderdeel van de algehele betalingsinfrastructuur, waarmee snelle en kosteneffectieve overboekingen zonder tussenpersonen mogelijk worden. Het bedrijf heeft uitgebreide gesprekken gevoerd met Amerikaanse toezichthouders en beleidsmakers om de zorgen over de regelgeving weg te nemen en naleving te garanderen.

Met de goedkeuring van NYDFS zal de PYUSD stablecoin ook functioneel zijn in New York. Vanaf september zal Paxos maandelijkse rapporten publiceren met gedetailleerde informatie over de assets die PYUSD ondersteunen, om zo transparantie toe te voegen aan de activiteiten van de stablecoin.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws