De groei van Coinbase en de uitdagingen op de markt

De groei van Coinbase en de uitdagingen op de markt

Coinbase, de grootste cryptocurrency-beurs in de Verenigde Staten, heeft de afgelopen periode een aanzienlijke groei doorgemaakt, ondanks de uitdagingen en juridische druk waar het mee te maken heeft.


Groei van het marktaandeel

Uit onderzoek van on-chain onderzoeksbureau Kaiko blijkt dat Coinbase zijn marktaandeel in de Verenigde Staten aanzienlijk heeft vergroot sinds de beurs in april 2021 naar de beurs ging. Het marktaandeel van Coinbase is gestegen van 38% naar 61% in juli 2023. De groei van Coinbase is vooral opvallend tussen februari en augustus, zoals te zien is op de grafiek die Kaiko heeft gepost.

Ondanks de juridische strijd met de SEC heeft Coinbase zijn marktaandeel weten te vergroten. De SEC heeft Coinbase aangeklaagd omdat de beurs volgens de SEC bepaalde digitale valuta als effecten aanbiedt zonder zich als een effectenbeurs te registreren. Deze aanklacht volgde kort na een bredere klacht tegen Binance, een andere cryptocurrency-beurs.


Juridische strijd met de SEC

De juridische strijd tussen Coinbase en de SEC is een belangrijk onderwerp geworden in de cryptowereld. Coinbase is het niet eens met de beschuldigingen van de SEC en is van mening dat de digitale valuta die zij aanbieden geen effecten zijn. De zaak bevindt zich momenteel in een proces, waarbij de rechter binnenkort een uitspraak zal doen over het verzoek van Coinbase om de zaak te seponeren.

De juridische strijd heeft echter nog geen negatieve invloed gehad op de prestaties van Coinbase op de beurs. Het aandeel van Coinbase is dit jaar met meer dan 156% gestegen, hoewel het nog steeds 73% lager is dan bij de beursgang in april 2021.


Lancering van Base, Coinbase's Layer 2 blockchain

Naast de juridische strijd heeft Coinbase ook positief nieuws te melden. Op 9 augustus zal Base, Coinbase's Layer 2 blockchain gebouwd met behulp van Optimism's OP Stack, volledig gelanceerd worden. Momenteel is Base al open voor bridging, wat betekent dat gebruikers al gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van deze nieuwe blockchain.

In juli is Base al live gegaan, waardoor ontwikkelaars applicaties op het nieuwe netwerk kunnen testen. Coinbase heeft ook de "Onchain Summer" gelanceerd, een serie evenementen waar ontwikkelaars kunst kunnen creëren of applicaties kunnen bouwen op

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws