Revolut schort cryptodiensten in de VS op

Revolut schort cryptodiensten in de VS op

Revolut, een bekend platform voor digitaal bankieren en cryptocurrency, stopt met het aanbieden van crypto gerelateerde diensten in de verenigde staten. 

Deze beslissing komt in vlak na een verhoogde controle door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die neigt naar het bestempelen van bepaalde cryptovaluta als effecten. Als reactie op mogelijke regelgevingsuitdagingen heeft Revolut proactieve stappen ondernomen door specifieke cryptocurrencies zoals Cardano (ADA), Solana (SOL) en Polygon (MATIC) van de lijst te schrappen, op basis van het feit dat de SEC ze als effecten heeft geclassificeerd. Naar verwachting zal het schrappingsproces op 18 september zijn voltooid.

Een woordvoerder van Revolut verklaarde dat de beslissing werd genomen onder invloed van de veranderende regelgeving en onzekerheden rond de Amerikaanse cryptomarkt. Hoewel deze stap teleurstelling kan veroorzaken bij sommige gebruikers, toont het de toewijding van het bedrijf om te voldoen aan de regelgeving.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws