Hongkong verleent eerste cryptolicentie aan HashKey Exchange

Hongkong verleent eerste cryptolicentie aan HashKey Exchange

HashKey Exchange, een in Azië gevestigde groep voor financiële diensten op het gebied van cryptocurrency, is de eerste partij in Hongkong die een vergunning heeft gekregen onder het nieuwe licentieregime van de stad voor cryptohandel. Het nieuwe regime staat deze platforms toe om particuliere diensten aan te bieden aan beleggers. 


Hongkong heeft haar uiterste best gedaan om zichzelf te positioneren als een wereldwijde hub voor de crypto-industrie. Terwijl het vasteland van China een verbod heeft ingesteld op cryptotransacties, heeft Hongkong een meer gastvrije houding aangenomen ten opzichte van cryptobedrijven en zelfs banken aangemoedigd om met hen samen te werken. In oktober publiceerden de autoriteiten van Hongkong beleidsverklaringen om hun positie als mondiaal financieel centrum te versterken, en in december introduceerden ze een volledig licentieregime voor aanbieders van virtuele assets.

De stad erkent het belang van web3-ontwikkeling en heeft zich ingezet om haar Aziatische en Arabische collega's op dit gebied in te halen. De snelle goedkeuring van de licentie van HashKey Exchange geeft aan dat Hong Kong vastbesloten is om zich te vestigen als een prominente speler in de groeiende crypto-industrie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws