9 miljoen verliezen door crypto liefdesfraude, het overkam dit koppel

9 miljoen verliezen door crypto liefdesfraude, het overkam dit koppel

een koppel uit Minnesota, de verenigde staten, is voor meer dan $9 miljoen opgelicht in een crypto liefdesfraude met een vleugje overspel. De oplichting begon toen de echtgenoot viel voor beloften van snelle rijkdom en ware liefde van een LinkedIn-contact. 

Over een periode van zes maanden maakte hij hun echtelijke spaarrekeningen leeg, waarbij hij 21 transacties deed voor cryptocurrency investeringen variërend van $100.000 tot $2,1 miljoen. De oplichting begon met de belofte van romantiek en de fraudeur overtuigde de echtgenoot om stortingen te doen voor crypto-investeringen.

Het echtpaar verloor maar liefst $9,2 miljoen, waardoor het een ongewoon grote cryptofraudezaak is geworden. Cryptocurrency fraude, vooral via sociale media en dating apps, komt steeds vaker voor en heeft miljarden dollars aan schade veroorzaakt. Een veel voorkomende vorm van zwendel is de "varkensslachting" oplichting, waarbij slachtoffers online emotioneel worden gemanipuleerd en vervolgens worden voorgesteld aan investeringsplannen voordat hun assets worden leeggezogen.

Deze crypto romance scam is een waarschuwend verhaal voor iedereen die betrokken is bij de cryptocurrency space, en onderstreept het belang van voorzichtigheid en waakzaamheid bij het omgaan met onbekende contacten en investeringsmogelijkheden. Het verhaal benadrukt ook de noodzaak van meer bewustzijn en voorlichting over cryptocurrency-fraude om individuen te beschermen tegen het slachtoffer worden van dergelijke oplichting.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws