MicroStrategy's laatste Bitcoin-aankoop verhoogt de winst

MicroStrategy's laatste Bitcoin-aankoop verhoogt de winst

Softwarebedrijf MicroStrategy zet zijn Bitcoin-investeringen voort met zijn laatste aankoop van 467 BTC's, wat significant heeft bijgedragen aan de winst over het tweede kwartaal.


MicroStrategy heeft onlangs zijn financiële resultaten over het tweede kwartaal van 2023 gepubliceerd, waarin de aandacht wordt gevestigd op zijn aanzienlijke Bitcoin-holdings. Het bedrijf heeft geleidelijk Bitcoin opgebouwd als onderdeel van zijn strategie voor kapitaalallocatie, waarbij voorzitter Michael Saylor een uitgesproken voorstander is van de cryptocurrency. Op 31 juli 2023 bezat MicroStrategy een indrukwekkende 152.800 bitcoins, aangekocht tegen een totale kostprijs van $4,53 miljard, met een gemiddelde prijs van $29.672 per bitcoin.

De Chief Financial Officer van Microstrategy, Andrew Kang, benadrukte het belang van hun Bitcoin-holdings en verwees daarbij naar de toenemende institutionele interesse, de vooruitgang in boekhoudkundige transparantie en de duidelijkheid van de regelgeving voor Bitcoin. 

MicroStrategy rapporteerde een brutowinst van $93,3 miljoen in Q2 2023. Door de bedrijfskosten te verlagen en aanzienlijke veranderingen aan te brengen in de verlies- en inkomstenstructuur van het bedrijf, slaagde MicroStrategy erin om de verliezen door bijzondere waardevermindering van digitale activa te verlagen tot $ 24,1 miljoen in Q2 2023, een opmerkelijke daling ten opzichte van $ 917,8 miljoen in Q2 2022.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws